SON DAKİKA İSRAİL GAZZE HABERLERİ: Ağır darbe! İsrail askerleri açık hedef

12.12.2023 - Salı 00:58

İsrail işgal birliklerinin Gazze'de yüzlerce Filistinliyi iç çamaşırlarıyla gözaltına aldığı görüntülerin yankısı dinmiyor. Üst düzey bir İsrailli yetkili, bazılarının gözleri bağlı ve diz çökmeye zorlanmış halde videoya alınıp fotoğraflanan Fiilstinlilerin görüntüsünün 'rahatsız edici' olduğunu kabul etti.

The Times of Israel'e konuşan adının verilmemesi kaydıyla konuşan söz konusu yetkili, buna karşın bomba ya da silah şüphesi nedeniyle gözaltına alınanların soyulması gerektiğinde ısrar etti.

Ancak üst düzey İsrailli yetkili gözaltına alınanların çoğunun daha sonra neden bırakıldığına dair bir açıklama yapmadı.

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ise, işgal ordusuna iç çamaşırlarıyla teslim olanları gösteren daha fazla fotoğarafın artık internette dolaşmayacağını söyledi. Resmi televizyon Kan'a konuşan Hanegbi, "Hiçbir işe yaramıyor" dedi.

Walla internet sitesindeki haberde ise, İsrail ordusu ve istihbarat birimleri arasında söz konusu görüntülere dair bir bölünmüşlük olduğu kaydedildi.

İnternet sitesine konuşan eski bir üst düzey yetkili, skandal görüntülerin İsrail'e yardım ettiğinin şüpheli olduğunu kaydedip son ortaya çıkan bir videodaki kurguya vurgu yaptı.

İsrail'in dolaşıma soktuğu video kaydında bir Birleşmiş Milletler okulu yakınında onlarca iç çamaşırlı Filistinli erkeğin gözaltına alındığı görülüyor. İsrail işgal askerleri arka arkaya anonslar yaparken, kalabalık arasından sıyrılan yaşlı bir adam elindeki silahla onlarca adım atıp silah ve tabancayı yere bıraktı. İsrailli yetkili, "Hangi senaryoda adam silahını teslim etmeden önce soyunur? Mantık önce silahın teslim edildiğini ardından kıyafetlerin çıkarıldığını söyler" dedi.

Aynı yetkili, gözaltına alınan herkesin Hamas üyesi olmadığını ve birçoğunun serbest bırakıldığını da dile getirdi. Yetkiliye göre, kullanılan bu yöntem ulusslararası seviyede psikolojik bir hasara yol açabilir.

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/dunya/live-gazzedeki-savasta-son-dakika-israil-lubnani-yasakli-silahla-vurdu-orta-dogudaki-skandalin-arkasindan-abd-cikti-7047485

YORUM YAZ