Haftaya finans ajandası yoğun: Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor

19.02.2023 - Pazar 00:39

Haftaya finans ajandası yoğun: Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından 3. haftada yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken piyasaların gözü bir taraftan da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararında ve Fed'in tutanaklarda olacak.

Fed'in 2023'ün ilk faiz kararını 25 baz puanlık artırım ile yürürlüğe koyduğu Şubat ayı toplantısına dair tutanaklar, 1 yılı tamamlayan artırım döngüsünde ilk yavaşlamayı gösterirken ayrıca 2023'ün nasıl geçeceğine ilişkin de ipuçları içerecek. 31 Ocak-1 Şubat tarihli Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları Çarşamba günü Türkiye saatiyle 22:00'de yayımlanacak.

Dow Jones'ta düşüş trendi 3. haftayı geride bıraktı

Dow Jones'ta düşüş trendi 3. haftayı geride bıraktı

Haftanın beklenen gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak. Merkez Bankası son iki toplantısında faizi yüzde 9,00 seviyesinde tutmuş ve bir indirim sinyali vermemişti. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bankanın alacağı aksiyon merak ediliyor.

Öte yandan küresel piyasalar için haftanın diğer faiz kararları, Çin (Pazartesi), Güney Kore (Perşembe) ve Yeni Zelanda'dan (Çarşamba) gelecek. Rusya Merkez Bankası da, yılın ilk "Para Politikası Raporu"nu açıklayacak (Pazartesi).

Ayrıca yurt içinde tüketici güven endeksi (Pazartesi), yurt dışı üretici fiyatları (Pazartesi), kapasite kullanım oranı (Çarşamba), reel kesim güven endeksi verileri (Çarşamba) öne çıkıyor. Yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Japonya, Almanya ve Euro Bölgelerinde final enflasyon (Çarşamba) rakamları takip edilecek gelişmeler arasında.

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/ekonomi/haftaya-finans-ajandasi-yogun-merkez-bankasi-faiz-karari-merak-ediliyor

YORUM YAZ