Buradan ilan ediyorum, birlikte zeceiz

07.02.2024 - Çarşamba 17:03

Cumhur ttifak'nn stanbul Bykehir Belediye (BB) Bakan aday Murat Kurum, yerel seim almalar kapsamnda Esenler'de HAK- Konfederasyonu stanbul li Geniletilmi Bakanlar Toplants'na katld.

Burada yapt konumada, HAK-'in Trkiye'nin sendikaclnda ii ve emekilerin unutamayaca admlar atm kardeler topluluu olduunu dile getiren Kurum, konfederasyonun 20 sendika ve 750 binden fazla yesi olduunu aktard.

Kurum, "Biz 22 yldr, iimizin, memurumuzun, emeklimizin hak arama mcadelesine hep destek verdik. Bu yolda alan HAK- gibi sendikalarmza, emeki kardelerimizin yarnlarna ve yarnlar iin atlan admlara hep deer verdik. Sadece haklarn elde edilmesi noktasnda deil, devletimizin ilerledii tm yollarda, en kritik srelerde, dnemelerde sendikalarmzla birlikte 'yerli ve milli bir duruu' hep birlikte sergiledik." diye konutu.

- "ALIMA KOULLARINA DAR TM YLETRMELER SZLERLE BRLKTE TASARLAYACAIZ"

Greve geldiklerinde sendikalarla ilgili ortaya koyacaklar vizyonu anlatan Kurum, yle devam etti:

"Bakanlm dneminde de hep koruduum bir ilkeyi stanbul Bykehir Belediyesinde de uygulayacaz, katlmcl en st seviyeye karacaz. Yani sendikalarmz bundan nceki grevlerimde olduu gibi belediyede de bizim yol arkadamz olacaklar. Birlikte istiare etmekle kalmayp icraat da projeyi de beraber uyguladmz paydalarmz olacaktr. ncelikle alanlarmzn, ii kardelerimizin ve memurlarmzn haklarna, alma koullarna dair tm iyiletirmeleri sizlerle birlikte tasarlayacaz, sizlerle birlikte uygulayacaz. Sizler, toplu szlemeleri mzakere ediyorsunuz. nallah stanbul'da hizmet ve sanayi sektrndeki kardelerimizin haklarn belediyemizle, zel sektrmzle ve sizlerle hep birlikte istiare edeceiz."

Kendisinin ahsen nem verdii 3 nokta daha olduunu dile getiren Kurum, "i ile belediye ynetimi arasndaki anlamazlklar; buradan ilan ediyorum; ii ve emeki kardelerimize daima onlarn yannda olarak, pozitif ayrmclk yaparak birlikte zeceiz. Yine stanbul'daki tm sektrlerde alan ii kardelerimize ynelik, sendikalarmzn dzenledii zel eitim programlarna da maddi ve manevi adan tm destei stanbul Bykehir Belediyesi olarak biz vereceiz." ifadelerini kulland.

Sendikalarn, sadece alanlarn hakk iin mcadele etmediklerini kaydeden Kurum, bunun yannda belediyelerin politika oluturma srelerinde de pozitif anlamda katk saladklarn bildirdi.

Murat Kurum, "Yani iyi bir belediye-sendika ilikisi demek alan memnuniyetinin artmas demek, i kalitesinin artmas demek. stanbullulara giden hizmetin hznn, kalitesinin ve srdrlebilirliinin olumlu ynde etkilenmesi demektir ve sonunda baar demektir, stanbullularn mutluluu demektir. Bunun iin de bykehir belediyesinin ve sendikalarmzn gcn yeniden sarslmaz ekilde bir araya getireceiz. Hlasa tek yrek, tek yumruk olacaz ve stanbul'un gcne g katacaz." deerlendirmesinde bulundu.

- "CHP'L YNETM VE TEMSL ETT ZHNYET ZMSZLK SYASETN 5 YIL BOYUNCA BU EHRDE HAKM KILMI"

stanbul'un ekonomik potansiyelini hayata geirememesinin nndeki en byk iki engelin kayp 5 ylda dnmn durmas ve trafik ilesi olduuna iaret eden Kurum, her gn trafikte kaybedilen saatlerin tm iletmelere, iilere, emekilere ve esnafa geri dndrlemeyen bedeller dettiini syledi.

Kurum, stanbul'un Trkiye ekonomisinin lokomotifi ve itici gc olduunu vurgulayarak, "Ulam problemi zlm bir stanbul tm iletmelerin, ii kardelerimizin daha ok ii, daha az maliyetle yapmas demektir. Afetlere direnli bir stanbul demek, ekonomik faaliyetlerini kesintisiz bir ekilde gerekletiren bir stanbul demektir. Ak sylyorum, CHP'li ynetim ve temsil ettii zihniyet zmszlk siyasetini 5 yl boyunca bu ehirde hakim klm ve stanbul'umuzun ekonomik performansn bile isteye yavalatmtr." ifadelerini kulland.

stanbul'u hem depreme hazrlayan hem de yerel ekonomiyi ve istihdam imkanlarn en st noktaya tayan kentsel dnm iin var gleriyle alacaklarnn altn izen Kurum, stanbul'da 5 ylda 650 bin yeni konut reteceklerini, 100 bin sosyal konut yapacaklarn bildirdi.

Kurum, kentte tek bir riskli yap kalmayncaya kadar durmayacaklarn dile getirerek, u ifadeleri kulland:

"Bu hedefle memurlarmzn, iilerimizin, emeki kardelerimizin kuraca kooperatiflere KPTA eliyle proje ve yapm gibi teknik destekler vereceiz. Yani sendika yesi kardelerimiz bir araya gelecekler ve bu birliktelie biz de bykehir belediyesi olarak KPTA eliyle her trl destei sendikalarmza, iiye, emeki, memur kardelerimize vereceiz. stiyoruz ki onlar da kendi birikimleriyle birlikte bizim desteklerimizle ev sahibi olsunlar. stanbul'da mutlu, huzurlu, gvenli bir ekilde yaasnlar. Bunu gemi dnemde yine yapmtk, 81 ilimizde bu manada projelerimiz oldu. nallah sendikalarmzla birlikte de bu projelerimizi yapyor, gerekletiriyor olacaz."

stanbul'un her annda hep yannda olacaklarn kaydeden Kurum,"stanbul'a yersiz gndemlerle zaman kaybettirenlerden olmayacaz. 5 yldr stanbullular, hizmet ve eser yerine sadece alg almalarn gryor. Ama artk 'Herkesi kucaklayacaz' deyip ilk frsatta milleti kutuplatrma abalarn da milletimiz gryor. Biz sahici, samimi, tm stanbullularla dost, yolda, karde olacaz. Yeniden stanbul'u bu anlayla, durula, uurla hep birlikte en gl ekilde ayaa kaldracaz." eklinde konutu.

Programa AK Parti stanbul l Bakan Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Bakan Mehmet Tevfik Gksu, HAK- Genel Bakan Yardmcs Mehmet Ali Kayaba ile stanbul l Bakan Mustafa luk da katld.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/ekonomi/ibb-baskan-adayi-kurumdan-iscilere-mujde-buradan-ilan-ediyorum-birlikte-cozecegiz-haber-1848220/

YORUM YAZ