Altında Fed zehirlenmesi - Altın Haberleri

24.02.2023 - Cuma 06:25

Altında Fed zehirlenmesi

4 haftadır düşüş seyrindeki Ons altın, dün yayımlanan Fed tutanaklarının ardından biraz daha düştü ons başına 1.830 doların altına indi.

Tutanaklarda, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin "oldukça üzerinde kaldığı" ve işgücü piyasasının "çok sıkı kaldığı ve ücretler ve fiyatlar üzerinde devam eden yukarı yönlü baskıya katkıda bulunduğu" belirtildi. Bu güncellemeler, ABD'de daha fazla parasal sıkılaştırmaya yönelik gerekçeyi destekleyen, beklenenden güçlü gelen enflasyon, istihdam ve perakende satış verilerinin hemen ardından geldi.

Geçen hafta bazı Fed yetkilileri de Mart ayındaki toplantıda bir 50 baz puanlık faiz artırımına açık olduklarını belirtmişti.

Fed tutanaklarında kararlılık ağır bastı

Fed tutanaklarında kararlılık ağır bastı

Altın yatırımcıları şimdi bugün açıklanacak en son ABD büyüme ve haftalık işsizlik başvuruları verilerini dört gözle bekliyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Geçtiğimiz güne 1834 dolardan başlayan ons altın Fed toplantı tutanakları öncesinde 1830 dolar seviyesinde hareket ederken, kritik gelişme sonrasında düşüşe geçti. 1823 dolara kadar gerileyen ons altın günü 1824 dolardan kapattı.

Ons altın bugüne 1825 dolardan başladı.

Gram altın ise dün 1112 liradan açıldıktan sonra Fed toplantı tutanakları öncesinde 1110 liradan işlem görürken, kritik gelişme sonrasında 1106 lirayı test etti.

Gram altın haftanın dördüncü işlem gününe 1107 liradan başladı.

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/ekonomi/altin/altinda-fed-zehirlenmesi

YORUM YAZ