Altından hafta başlangıcında yükseliş sinyali

20.02.2023 - Pazartesi 12:26

Altından hafta başlangıcında yükseliş sinyali

Altında gerilim, Fed yetkililerinin daha fazla faiz artırımını işaret etmesi sonrası arttı. Ons altın, saat 12 itibarıyla gün içinde en düşük 1837 dolar, en yüksek de 1844 dolar seviyesini görürken açılıştan itibaren temkinli yükseliş dikkate çarptı.

Son veriler, ABD üretici fiyatlarının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 ile yedi ayın en yüksek seviyesini ve yüzde 0,4'lük piyasa tahminlerinin üzerinde arttığını gösterirken, haftalık işsizlik başvuruları beklenmedik bir şekilde düştü. Bu raporlar, güçlü perakende satış verilerinin ve beklenenden daha sıcak bir enflasyon okumasının hemen ardından geldi ve daha fazla parasal sıkılaştırma için durumu destekledi.

Meksika'dan lityum hamlesi

Meksika'dan lityum hamlesi

Geçen hafta bazı Fed yetkilileri, enflasyonu düşürmek için merkez bankasının Mart toplantısında daha büyük bir 50 baz puanlık faiz artırımına açık olduklarını belirtmişlerdi. Yatırımcılar şimdi Fed toplantı tutanaklarını ve bu haftaki diğer Fed yorumlarının yanı sıra Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesini dört gözle bekliyor.

GRAM ALTIN DA YÜKSELİŞTE

Gram altın da ons altındaki hafif yükselişe paralel olarak güç kazanmaya başladı. Gram altın güne 1.115 TL'den başladı. Gün içinde en düşük 1.113 TL, en yüksek de 1.119 TL seviyesi görüldü.

ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/ekonomi/altin/altindan-hafta-baslangicinda-yukselis-sinyali

YORUM YAZ