mamolu'nun ''davet'' aklamasna Bakan Uralolu'ndan cevap

25.02.2024 - Pazar 18:50

Ulatrma ve Altyap Bakan Abdulkadir Uralolu Pazartesi gn al treni Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan'n katlmyla gerekletirilecek Sirkeci-Kazleme Rayl Sistem ve Yaya Odakl Yeni Nesil Ulam Projesi'ni tantt. Basn toplantsna, Fatih Belediye Bakan M.Ergn Turan da katld. Uralolu, Yedikule stasyonu'nda yapt aklama sonrasnda, istasyonu gezerek incelemelerde bulundu. Uralolu konumasnda, bakanlk tarafndan stanbul'da srdrlen almalara deindi, yeni rayl sistem hakknda bilgi verdi.

KM HANG, TRENE NASIL KATILACAK DERDMZ O DEL

Bakan Uralolu, bir basn mensubunun BB Bakan Ekrem mamolu'nun al daveti ile ilgili aklamalar hakkndaki sorusuna da yant verdi. Uralolu, "Bu dn ve bugn stanbul'un ve Trkiye'nin gndemine oturdu. Bizim gndemimize oturacak bir konu deil. Biz stanbul'a nasl hizmet ederiz onun derdindeyiz. Kim hangi, trene nasl katlacak, hangi srada oturacak, hangi srada konuacak derdimiz o deil. Burada gzel bir hizmeti yarn aacaz. Derdimiz stanbul'a hizmet olmal." dedi.

FATH BELEDYE BAKANI TURAN: BAKANLIIMIZ ZATEN AIKLAMA YAPTI VE DAVET GTMEDN SYLED

Bakan Uralolu'nun ardndan Fatih Belediye Bakan M. Ergn Turan da konuyla ilgili aklama yapt. Turan, "Bakanlmz zaten aklama yapt ve davet gitmediini syledi. Biz de stanbul'da Fatih'te bir al yaplyor. Devlet ileyiinde bir al yapldnda nihayetinde buras Kltr ve Turizm Bakanl deil, biz btn herkese bir bilgi mahiyetinde duyuruyoruz. Bence konu bu deil Ekrem Bey benim ok eski arkadam, bunu sylemek durumundaym. Son gndr stanbul gibi bir metropoln sanki hibir sorunu yokmu gibi. Burada stanbul'a nemli bir ey kazandrlyor. Bugn konumasn ben de zlerek izledim. 15 dakika kamuoyu nnde bir aklama yapyor. Bir al var, stanbul Bykehir Belediye Bakan'nn da sevinci. Bu davet etti, bakan davet etti... Bunu zel kalemlerimiz kendi aralarnda konutular, o yazmalar da ben yaynlarm, bu ayp ama kamuoyunun gndemi bu deil. Nasl Ekrem Bey benim eski arkadamsa Sayn Murat Kurum da benim eski alma arkadam. Ekrem Bey bir ey konusunda ok baarl, polemik konusunda ok baarl. Murat Bey de polemik konusunda baarsz. Murat bir ey de ok baarl, bizim disiplinimizde almak insana hizmet etmek var. Sayn mamolu bu seimde, biraz da kzarak da arkada olarak sylyorum. Eer bu seimde mamolu seimde kaybedecek, grevi brakacak olsa, bu ehirde hangi hizmeti ve zellii ile anlacak? Ben size syleyeyim, kaybettiinde bir tek eyle anlacak polemikleriyle anlacak. Sayn Cumhurbakanna, Sayn Bakanlara laf yetitirmesiyle anlacak." dedi.

ALINTI KAYNAK: https://www.star.com.tr/ekonomi/imamoglunun-davet-aciklamasina-bakan-uraloglundan-cevap-haber-1852438/

YORUM YAZ